Studiekeuze

Ouders vertellen:

  • Snel tot de essentie 

'Eva gaat goed onderbouwd te werk, en komt daardoor snel tot de essentie. Het was bovendien fijn dat ze ons zo snel kon helpen, gezien de studiekeuze van onze dochter plots herbekeken moest worden. Intussen is ze klaar voor een nieuwe start.'

 

  • Gamma studierichtingen is zo groot waardoor keuze zo moeilijk is

'Ik ben een mama van een tweeling waarvan beiden ASO- richting hebben gevolgd.

 

In het 6 de jaar gingen ze met de school naar de infodagen (Sid-in beurzen), maar het gamma is zo groot dat moeilijk is om de juiste keuze te bepalen. Toen las ik in de krant over een studiecoach en wist ik: ‘ja dat is de oplossing’ . Ik ben bij Eva Teetaert terecht gekomen en ik kan haar ten volle aanbevelen . De gesprekken die ze heeft gehad met de kids en ook de vrageninvulling brachten hen naar de juiste studierichting . Gewoon doen en de kids hebben nu ook volle vertrouwen dat het hen gaat lukken.

Bedankt Eva, je bent top.'

 

  • 'boenk op'

'Wat ik ervaren heb na de 2 sessies, is dat we heel snel een bevredigend antwoord hebben gekregen. Onze zoon heeft veel over zichzelf geleerd en ik, als ouder van een jongen met een gesloten karakter, ook. Frappant hoe je van een analyse van +/- 20 pagina’s tot een keuze kan komen die er 'boenk opzat'. Ik zou het iedereen aanraden die even het bos door de bomen niet meer ziet.'

  • Open gebloeid

'Onze dochter heeft veel aan de sessies gehad. Ze twijfelde al zeer lang en dat frustreerde haar. Nu heeft ze een bewuste keuze gemaakt en het is echt haar ding. Vreemd, want ik had die richting ook al voorgesteld en het zei haar niets. Door met jou haar kwaliteiten en sterktes uit te zoeken heeft ze bewust voor die bepaalde opleiding gekozen. Ze zit nu op kot in Antwerpen. Die zelfstandigheid had ze ook nodig. Ze is helemaal open gebloeid.

 Dankjewel hiervoor!'

  •   Enkel lof

'Onze dochter van 17 jaar had geen flauw benul van welke studie ze zou starten. Wij, als ouders, wilden haar vooral niet teveel beïnvloeden in een voor haar toch wel belangrijke persoonlijke keuze. Dus werd Eva de keuzecoach ingeschakeld. We waren enorm onder de indruk hoe zij dmv testen erin slaagde onze dochter te confronteren met haar talenten maar ook met haar valkuilen. Uiteindelijk koos ze op basis hiervan zelf voor een richting die wij al van bij start het best bij haar vonden passen maar niet wilden opdringen. Wij vonden het vooral belangrijk dat ze zelf tot dit inzicht kwam. De aanpak van Eva vormde hierin een doorslaggevende factor.'

  • Keuze en Zelfvertrouwen

 'Onze zoon zit in het zesde middelbaar en wist totaal nog niet welke richting hij uit wil na het middelbaar. Op aanraden van vrienden kwamen we terecht bij de keuzecoach.

Bij de tweede sessie van onze zoon bij de keuzecoach mocht ik er als moeder bij zijn, op vraag van mijn zoon. We kregen een erg uitgebreide analyse te horen van de (levens)waarden, talenten, competenties en eigenschappen van onze zoon. Ook al krijg je deze analyse in een uitgebreid rapport schriftelijk mee, toch vond ik het een pluspunt dat ik er als ouder bij mocht zijn. We kregen een heel duidelijk beeld van onze zoon, met veel concrete voorbeelden.

Algemeen vind ik dat we met deze analyse een heel stuk vooruit kunnen in zijn studiekeuze. Alleen nog maar rekening houdend met talenten en kwaliteiten.

We spreken dan nog niet over het zelfvertrouwen die onze zoon eruit meekrijgt.

Ik betaal er graag de prijs voor, die correct is, of toch een heel groot stuk minder dan een jaar studeren in de verkeerde richting. 

Ik zal het zeker verder aanraden!'